Gör så här:
- Ljumma vattnet till
fingervärme (+37
grader).
- Lös upp jästen i
degbunken i lite av degspadet.
- Tillsätt resten av degspadet, oljan och saltet.
- Arbeta i största delen av mjölet.
- Ta upp degen på bakbordet och arbeta den
smidig med resten av mjölet.
- Dela degen i fyra lika stora delar, forma dem
till bullar låt dem jäsa ca 30 min under bakduk på dragfri plats.
Gör under tiden tomatsåsen:
- Skala, hacka och fräs löken mjuk i oljan.
Tillsätt tomaterna, saltet, kryddorna, eventuellt vitlök och tomatpuré.
Låt såsen koka upp ihop och därefter bli kall.
|
- Sätt på ugnen på 275 grader.
-
Förbered ingredienserna till fyllningen
- Tryck till kanterna lätt.
- Kavla sedan ut bullarna till
tunna, runda bottnar, ca 24 cm i diameter.
- Lägg dem på plåtar som är täckta
med bakplåtspapper.
- Täck bottnarna med lite av den rivna osten och
tomatsås. Lämna kanterna fria så att de blir frasiga vid gräddningen.
- Lägg på
önskad fyllning enligt något av förslagen
i väljrutan ovan.
- Strö över resten av osten.
- Grädda pizzorna på nedre falsen i ugnen
7-10 min.
|