Startsidan
8 Pepparrotstorsk
Äppelkräm
Lektion7
Lektion9
Ordlista
Uppgifter
6 portioner
800 g torskfile
1 gul lök
2 tsk salt
1 msk dill
1 msk pepparrot (färsk el. tub)
4 msk majonnäs
1½ msk senap
1½ msk mjölk
2 msk ströbröd
några klickar smör
Fisken gjordes av Marja Tikkakoski, Mirjami Åivo, Laura Joki J Sanna Widjeskog
Hacka löken och bryn den lätt
Lägg den i en smord ugnssäker form.
Lägg torskfileérna över och salta.
Blanda hackad dill och färsk riven pepparrot (eller från tuben), och strö över fisken
Rör ihop majonnäs och senap, rör i mjölken och häll alltsammans över fisken.
Strö över skorpmjöl och klicka ev. smör till.
Grädda i 225 graders ugn i ca. 45 minuter.
Servera med pressad potatis och frisk grönsallad.
Äppelkräm
2 portioner
2 stora äpplen
3 dl vatten
2 msk socker
en
kanelbit
Redning:
½ dl vatten
1 msk potatismjöl
Äppelkrämen gjordes av Marja Tikkakoski, Mirjami Åivo, Laura Joki J Sanna Widjeskog
Skala, kärna ur och skär äpplena i tunna klyftor
Koka upp vatten, socker och kanel.
Lägg i äppelklyftorna och låt dem sjuda under lock tills de är mjuka.
Drag kastrullen från plattan.
Blanda vatten och potatismjöl i en redningsbägare.
Häll redningen i en fin stråle i katrullen och rör hela tiden.
Låt krämen koka upp.
Häll upp krämen och servera med mjölk.