- Blanda samman de torra ingredienserna
i en skål eller direkt på bakbordet. (Ta gärna undan lite av vetemjölet
till utbakningen.)
- Tillsätt matfettet och hacka in det
i mjölblandningen.
- Arbeta snabbt samman degen.
- Låt den stå kallt en stund.
- Kavla sedan ut degen på lätt mjölat
bakbord och ta med mått ut runda kakor, ca 7 cm i diameter.
- Lägg dem på bakplåtspapper på en plåt.
- Placera en
väl avrunnen frukthalva på varje kaka.
|
- Ta därefter med rund mått ut 10 nya
kakor som är större (ca 9 cm) än de föregående.
- Lägg dem ovanpå frukten.
- Tryck till kanterna lätt.
- Forma resten
av degen
som smala rullar och lägg dem som en dekorativ kant runt om varje hatt.
- Pensla hattarna med uppvispat ägg
och strö på mandeln.
- Grädda dem
mitt i ugnen i 225 graders ugnsvärme tills degen fått vacker guldgul
färg, ca 10 min.
Ät hattarna ljumma med mjukrörd glass, grädde
eller fruktlag.
|