6 Sötsur Kinagryta
Lektion5
Lektion 7

    Beräkna till 2 portioner
  • 150 g griskött (bog eller skinka)
  • 1 msk vetemjöl
  • 1 medelstor gul lök
  • 1 morot
  • ½ paprika
  • 3 ananasringar
  • 0,5 dl ananasspad
  • 0,5 dl vatten
  • 1 msk socker
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1 msk vinäger
  • 1 msk tomatpure
  • 1 krm salt

  • Till stekning:2 msk olja
    Stektid: ca 15 minuter
  • Koktid ca 10 minuter

Sötsur Kinagryta

Tallriken gjordes av Elina Pulkkinen

  1. Skär köttet i strimlor. Torka av det med hushållspapper.
  2. Värm 1 msk olja i en stekpanna (medelvärme).
  3. Lägg i köttbitarna och stek dem bruna.
  4. Lägg över köttet i en gryta. Strö över mjölet. Rör om.
  5. Skala och skär löken i tärningar.
  6. Skala och skär moroten i bitar.
  7. Kärna ur och skölj paprikan. Skär den i strimlor.
  1. Skär ananasringarna i bitar.
  2. Värm 1 msk olja i stekpannan  (medelvärme)
  3. Stek grönsakerna och ananasbitarna i ca 5 minuter.
  4. Lägg över grönsakerna i grytan med köttet.
  5. Häll ananasspad, vatten, socker, soja, vinäger, tomatpure och salt i stekpannan. Rör om.
  6. Häll såsen över kött och grönsaker. Låt koka på svag värme i 10 minuter.

    Servera med kokt ris.