Startsidan
5 Enkla wienerbröd
Lektion4
Ordlista

(ca 20 st)
  • 100 gr Margarin 
  •  6 dl Vetemjöl 
  • 2 msk Socker 
  • 50 gr Jäst 
  • 3/4 dl Kaffegrädde eller Mjölk 
  • 2 Ägg

    Fyllning: 
  • 100 gr Margarin 
  • 1/2-1 dl Florsocker 
  • 2 tsk Kardemumma eller Vaniljsocker 

    Pensling och garnering: 
  • 1 Ägg 
  • Mandelspån eller, som i bilden, smält choklad och florsocker
Wienerbröd
Wienerbröden  bakades av Pia Kainu, Maija Pilvilampi, Saana Klemola och Taru Rauhala

Så här gör man
  1. Arbeta in matfettet i mjölet, tillsätt socker.
  2. Blanda jästen och vätskan, blanda i äggen och blanda väl.

  3. Häll det sedan över mjölblandningen och arbeta ihop en smidig deg.

  4. Kavla ut degen.

 

  1. Blanda ihop fyllningen och bred ut den över degen och rulla ihop den.

  2. Skär längden i bitar och lägg i bakformar.

  3. Låt bröden jäsa i 1 timme i rumstemperatur.

  4. Pensla och strö över mandeln.

  5. Grädda i ca 8 min i 250 grader.