Startsidan
27 Kokosbollar i fyrkant
Lektion 26

Ordlista


25-30 stycken
  • 4½ dl strösocker
  • 3/4 dl florsocker
  • 1 äggvita
  • 1½ dl kallt vatten
  • 1½ dl kokande vatten
  • 1½ msk gelatinpulver
  • 4 dl kokosflingor
  •  1½ msk kakao

Gör så här:

  1. Blanda strösocker, florsocker, ovispad äggvita och kallt vatten.
  2. Lös upp gelatinpulvret i 1½ dl kokande vatten och låt stå några minuter.
  3. Vispa ner gelatinet i sockerblandningen och vispa sedan med elvisp (högsta hastighet) i 30 minuter.
  4. Blanda kokosflingor och kakao och strö hälften av blandningen i en form, 30x30 cm.

  1. Bred över äggvitemassan och strö över resten av kokosblandningen.
  2. Lått stelna några timmar i kylskåp och skär sedan i fyrkantiga bitar.
  3. Doppa de vita sidorna i kokosblandningen som finns kvar i formen.

    Går bra att frysa