Startsidan
26 Ingefärsfläsk
Lektion 25

Ordlista


4 portioner
  • 400 g färsk magert fläsk (bog eller liknande, eller strimlad griskött)
  • ½-1 st strimlad purjolök
  • 2-3 krossade vitlöksklyftor
  • olivolja, smör eller margarin
  • 2 msk kinesisk soja
  • 1½ msk vinäger
  • 1½ msk farinsocker
  • 2 msk finhackad syltad ingefära (eller 2 msk riven färsk ingefära)
  • ca 1 krm vitpeppar
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1½ dl vatten
  • 1 brk (225 g) champinjoner i skivor
  • Till garnering: 
    persilja
    1 röd paprika
bild

 

Gör så här:

  1. Strimla köttet.
  2. Bryn purjolöken och vitlökskrosset i matfettet.
  3. Tillsätt soja, vinäger, farinsocker och ingefära.
  4. Lägg ner fläsket och bryn runt om.
  5. Strö över peppar. Lägg i buljongtärningen och häll på vattnet.

  1. Låt rätten puttra ca 5 minuter.
  2. Tillsätt den avrunna svampen och låt alltsammans stå ytterligare 5 min. på värmen.
  3. Garnera ingefärsfläsket med klippt persilja och paprikaringar.

    Bjud kokt ris till.