Startsidan
24 Sjömansbiff
Lektion 23

Ordlista


  • 4 portioner
  • 500 g benfritt nötkött i 3 mm tjocka skivor
  • 3 st gul lök
  • 3 msk margarin/smör/olja
  • 2 dl vatten
  • 12 st potatis
  • 2 tsk salt
  • 2 krm peppar
  • 3,3dl öl (mörk), pilsner eller buljong
  • persilja

Gör så här:

  1. Skär eventuellt köttskivorna i mindre bitar.
  2. Skala och skiva löken. Stek den i en tredjedel av matfettet till fin färg på medelvärme.
  3. Ta upp den.
  4. Öka värmen och bryn köttet i resten av matfettet. Ta upp det och vispa ur stekpannan med hett vatten. Ta vara på skyn.
  5. Skala potatisen och skär den i skivor.

  1. Varva potatis, lök och kött i en gryta eller i en ugnssäker form. Börja och sluta med potatis.
  2. Krydda med salt och peppar mellan varven.
  3. Häll på skyn från stekningen, öl eller buljong.
  4. Sjud under lock på savg värme 45 minuter eller i 200 graders ugnsvärme lika länge.
  5. Strö över klippt persilja före serveringen.

    Servera med grönsallad och eventuellt också inlagd gurka eller rödbetor.