Startsidan
23 Kycklingwokk
Lektion 22

Ordlista


  • 4 portioner
  • 4 st bröstfiléer av kyckling eller ca 600 g strimlad kycklingfile
  • 150 g bacon
  • ca. ½ dl olivolja
  • ca. 4 cm färsk ingefära
  • 1-2 st morötter
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 gul lök
  • 1 påse djupfryst ärter-majs-paprika
  • 1 burk kokosmjölk
  • ca 1 tsk salt
  • caram masala
  • koriander
  • svartpeppar
  • citronpeppar
  • curry
 

 

 

Gör så här:

  1. Strimla kycklingfilee till ganska stora bitar.
  2. Strimla bacon.
  3. Skala och strimla morötterna.
  4. Skala och hacka den gula löken och vitlöksklyftorna.
  5. Värm upp oljan i en wokkpanna och bryn lätt kycklingbitarna i oljan. Tillsätt de hackade lökarna, mörötterna och den rivna ingefäran.

  1. Fräs några minuter.
  2. Tillsätt kokosmjölken och kryddorna, och lät allesammans puttra under lock ca 20 minuter.
  3. Tillsätt de djupfrysta grönsakerna. Koka upp.
  4. Smaka av.

    Servera med nudlar och en fräs sallad.