21 Fiskpudding (Gotland)
Lektion20
Lektion22
 

 

5 portioner
  • 400 g djupfryst torskfile eller motsvarande mängd kokt fisk
  • 1½ dl långkornigt ris
  • 1 tsk finhackad dill

  • Äggstanning:
  • 2 st ägg
  • 1/4 dl vetemjöl
  • 4 dl mj
  • 2tsk salt
  • 2 krm vit- eller svartpeppar
bild
 
Gör så här:
  1. Tina den djupfrysta fisken och koka den i lättsaltat vatten ca 15 min.
  2. Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  3. Vispa ägg, mjöl och mjölk.
  4. Smaksätt med salt och ev. peppar.


  1. Varva fisk, ris och dill i en smord form. (OBS! Ej ris överst, det blir torrt.)
  2. Häll äggstanningen över.
  3. Grädda i mitten av ugnen, i ca 30 min.

    Servera med skirad smör och rårivna morötter.