20 Fryst pepparkaksrulle med lingongrädde
Lektion19
Lektion21
Ordlista

 

  • 3 ägg
  • 1½ dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk ingefära
  • 1 tsk kryddnejlika
  • ½ tsk bikarbonat
  • 2 msk filmjölk

    Fyllning:
  • 1½ dl vispgrädde
  • 1 dl lingonsylt
bild
 
  1. Sätt ugnen på 250º.
  2. Täck en långpanna med bakplåtspapper.
  3. Vispa ägg och socker poröst.
  4. Rör försiktigt i mjölet blandat med kryddorna och bikarbonat.
  5. Blanda sist i filmjölken.
  6. Bred ut smeten på papperet på plåten.
  7. Grädda i mitten av ugnen ca 5 min.
  8. Strö lite socker över kakan och själp upp den på ett bakplåtspapper.
  1. Drag av papperet som den gräddats på. Låt kallna.
  2. Vispa grädden hårt och blanda med lingonsylten (helst rårörd).
  3. Bred ut grädden över kakan och rulla försiktgt ihop den.
  4. Lägg den i plastpåse och frys in.
  5. Ta fram och skär så många bitar som det behövs en stund innan de ska serveras.