- Gör
en vanlig deg av först smulad jäst blandad med grädde och
mjölk som ljummats till 37º.
- Tillsätt
öl, rågsikt, kornmjöl och 3/4 av vetemjölet.
- Arbeta
in samtliga kryddor och knåda degen smidig på mjölat bakbord.
- Dela
den ojästa degen i 10 lika stora bitar som formas till
runda bullar innan de får jäsa under bakduk ca 30 min.
- Kavla
ut dem på vanligt vis med hjälp av resterande vetemjöl och
slät välmjölad kavel på bordet.
|
- Vänd
och mjöla kakan flera gånger tills man har stora knappt 1
cm tjocka kakor som flyttas över på värmd plåt med
bakplåtspapper.
- Kavla
tills de ej kan göras tunnare och dra då över dem
ytterligare med kruskavel.
- Grädda
bröden tills de fått fin färg i 225º ugn ca 5 minuter.
- Lägg
bröden att svalna på bakgaller utan bakduk.
|