Startsidan
13 Majkens tårta
Lektion12
Lektion14
Ordlista
          
Tårtkalas!!
Den här tårtan gör en ofelbar succé. Den godaste tårtan tycker många.
Du kan variera den förutom grädde lägga bär eller frukt emellan.

  • 3 äggulor
  • 1½ dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 5 msk mjölk
  • ½ dl smält avsvalnat smör eller margarin
  • 2½ dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver

    Maräng:
  • 3 äggvitor
  • 1½ dl strösocker
  • ca ½ dl hackade nötter

    Fyllning:
  • 2-3 dl vispgrädde
  • hallon, bananer, konserverade mandariner i burk

 

Majkestårta

Tårtbiten gjorde Taru Rauhala
 
  1. Vispa äggulor, socker och vaniljsocker pösigt.
  2. Tillsätt mjölken, det smälta matfettet och sist, mjölet blandat med bakpulvret.
  3. Bred ut smeten i en väl smord och bröad långpanna, ca 25*35 cm.
  4. Vispa vitorna till hårt skum och rör  försiktigt ner sockret.
  1. Bred marängen över kakan och strö över hackade nötter.
  2. Grädda i 175 graders ugn ca en ½ timme.
  3. Dela kakan på mitten när den kallnat och lägg ihop bottnarna med vispad grädde emellan, eller grädde och frukt eller bär.