Startsidan
11 Läckerbitar
Lektion10  
Lektion12
Ordlista

    48 bitar
  • 5 ägg
  • 4,5 dl socker
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 msk kakao
  • 2 dl vatten
  • 200 g smör eller margarin

    Kokoskräm:

  • 100 g smör el. margarin
  • 4 dl kokosflingor
  • 2 dl socker
  • 2 st ägg

Läckerbitar
Läckerbitarna gjordes av Maija Pilvilampi, Taru Rauhala, Saana Klemola ja Pia Kainu
 
 
  1. Vispa ägg och socker riktigt pösigt.
  2. Blanda mjöl med bakpulver och kakao, och sikta ner det i smeten.
  3. Koka upp vatten och smör så att det smälter. Rör ner i smeten.
  4. Grädda i 200º C graders ugnsvärme i en långpanna (30*40 cm) täckt med bakplåtspapper ca. 20 min.

    Kokoskräm:
  1. Vispa ihop alla ingredienserna i en kastrull o låt det sjuda upp under vispning.
  2. Bred krämen över den nästan färdiga kakan o grädda vidare i 225º C  graders värme ca. 10 min.

    Dela kakan i fyrkantiga bitar när den har avsvalnat lite grann.