Startsidan

1 Vårrullar

Lektion 28

Ordlista

  • Beräkna till 2 portioner
  • 1 sats pannkakssmet till crepes
  • 50 g vitkål (1 dl strimlad)
  • ½ liten purjolök
  • ½ msk kinesisk soja
  • 1 krm salt + ½ krm peppar
  • 150 g köttfärs (helst av gris)
    Till stekning
  • 2 msk matolja
    Till pensling
  • ½ msk kinesisk soja + ½ msk olja
    Gräddningstid
  • I ugn i 10-15 minuter


Bild: Elisa Järvelä.


Så här gör man:

  1. Strimla vitkålen med osthyvel. Skär purjolöken i tunna skivor.
  2. Stek vitkål och purjolök halvmjuka i 1 msk olja (svag värme)
  3. Blanda i soja, salt och peppar.
  4. Fräs färsen i 1 msk olja (medelvärme). Rör hela tiden med en trägaffel. Färsen ska bli småkornig och genomstekt.

 

  1. Blanda färs och kål.
  2. Vispa samman pannkakssmeten och grädda tunna pannkakor, se pannkaksrecept nedan.
  3. Fördela kött- och grönsaksblandningen på pannkakorna. Rulla ihop dem..
  4. Lägg pannkakorna i en smord ugnsäker form.
  5. Pensla med soja och olja.
  6. Grädda i ugn (250 grader) i 10-15 minuter.

Pannkakssmet
  • Beräkna till 2 portioner
  • 0,5 dl vetemjöl + grahamsmjöl
  • ½ krm salt
  • 3 dl mjölk
  • 1 ägg
  • 20 g margarin
 

Så här gör man:
  1. Vispa samman mjöl, salt och hälften av mjölken i en skål.
  2. Tillsätt ägget och resten av mjölken.
  3. Vispa tills smeten är jämn och klimpfri.
  4. Smält margarinet i en stekpanna eller pannkaksslagg (medelvärme)

 

  1. Rör ner det smälta margarinet i smeten.
  2. Häll 0,5-1 dl smet i stekpannan (laggen). Låt smeten rinna ut så att pannkakan blir så tunn som möjligt.
  3. Grädda tills smeten stelnat på översidan och undersidan är ljusbrun.
  4. Vänd pannkakan med en stekspade. Grädda den andra sidan.
  5. Lägg upp pannkakan på ett fat.