image

Norja 1990

Vuonna 1990 teimme kuoron kanssa lomamatkan Norjaan 3. - 9. elokuuta eikä matkaan liittynyt varsinaisesti esiintymisiä eikä konsertteja. Matka oli siis lähinnä lomailua ja nähtävyyksien tarkastelua ja mukaan lähti 42 poikaa, johtajamme Simo, säestäjämme Arto ja kuusi huoltajaa.

Matka alkoi linja-autolla Vetelistä kohti Vaasaa, josta matkasimme laivalla Ruotsiin, Uumajaan. Sieltä taival jatkui muutaman tunnin seilaamisen jälkeen autolla kohti Östersundia, jossa vietimme ensimmäisen yömme hyvätasoisissa mökeissä. Aamulla matka jatkui taas Norjaa kohden. Välillä pysähdyimme vielä Åressa, jossa kävimme testaamassa laskettelurinteen kabiini-hissiä, jolla pääsimmekin lähes vuoren huipulle asti ja sieltä olikin mahtavat näkymät eri puolille lähiseutua. Åresta jatkoimme sitten Norjan puolelle asti ja seuraavaan yöpymispaikkaan, joka oli Trondheim. Siellä kävimme tutustumassa kaupungin upeaan tuomiokirkkoon. Jälleen mukava mökkimajoitus Sandmoenin leirintäalueella ja illalla pidimme pienimuotoisen esiintymisen paikallisessa pikku kirkossa.

Seuraavan päivän suuntana oli ajo Dovre-vuoriston halki Dombåsiin. Mutkaisilla ja kapeilla vuoristoteillä linja-auton kyyti tuntui melko hurjalta, mutta maisemat olivat aivan mahtavat. Välillä pysähdyimme erääseen pieneen kylään ja kävimme hieman vaeltelemassa vuorten rinteillä. Sieltä löytyi myös luolia ja tunneleita, joissa sai käydä ja ne olivat kyllä näkemisen arvoisia, vaikka kiipeäminen raskasta olikin. Illaksi sitten saavuimme Dombåsiin. Aamulla taas matka jatkui ja nyt ajoimme suoraan Osloon eli pääsimme tutustumaan Norjan pääkaupunkiin. Illalla teimme jo pienen tutustumisretken kaupungille ja Holmenkollenin jylhiin maisemiin. Seuraavana päivänä kävimme koko porukalla uudelleen Holmenkollenilla ja kiertelimme muutenkin kaupunkia. Tutuiksi tulivat muun muassa Viegelandin puisto ja Viikinkimuseo, jossa kiinnostavin kohde olikin aito ja oikea viikinkilaiva. Iltapäivällä sitten lähdettiin taas ajelemaan takaisin päin kohti Ruotsia ja Suomea ja yön vietimme matkan varrella Karlstadissa.

Karlstadista matka jatkui kohti Kapellskäriä, jossa illalla hyppäsimme jälleen laivaan ja kohti Suomea. Yön seilaamisen jälkeen olimmekin sitten Naantalissa ja "yöttömän yön" jälkeen porukka oli melko väsynyttä ja kotimatka kohti Veteliä sujuikin melko nopeasti, kun nukkumatti pääsi yllättämään yön valvojat. Iltapäivällä olimme taas turvallisesti kotona ja yhden matkan verran kokemuksia rikkaampana.