Elämä Kaustisen seudulla!

Kaustisen seutukunnassa riittää vipinää ja tekemistä vuoden ympäri. Kesäisin kuhina kasvaa vielä kohisten. Jokaisessa kunnassa on vuoden mittaan useampikin tapahtuma, markkinoita, nuorten leirejä, uimakouluja, urheilutapahtumia, moottoriurheilua, kulttuuria, tansseja - jokaiselle löytyy jotakin!

Kaustisen seudulla eläminen tarjoaa vapaa-aikaan ja perhe-elämään virikkeellisen ja turvallisen pohjan. Seudullamme on monipuoliset mahdollisuudet liikunnan ja kulttuurin harrastamiseen niin lapsille kuin aikuisillekin. Kaustisen seutu on kansainvälisesti tunnettu rikkaasta ja elävästä kansankulttuuristaan, keräten harrastajia ”vauvasta vaariin”.  Hiljaisuutta ja rauhoittumista kaipaaville tarjolla on Suomen eteläisin erämaa, upeita kalapaikkoja ja eräpolkuja!

Kodin perustamiseen on tarjolla omalta alueelta rakentamisen ammattilaisia, laadukkaita tavarantoimittajia ja jopa valmiita taloja. Tontit on kaavoitettu väljiksi, maaseutumaiseen asumiseen sopivaksi. Rakentaja saa joustavaa, yksilöllistä palvelua myös kunnantaloilla. Monissa kunnissa on etupaketteja lapsiperheille ja rakentajille.

Alueella on avoimia työpaikkoja. Kaustisen seutukunnassa on monipuolinen elinkeinorakenne ja paljon pieniä yrityksiä. Yrityksemme toimivat monilla teollisuuden aloilla ja verkostoissa tarjoten työtehtäviä niin ammattiosaajille kuin asiantuntijoillekin. Olemme erikoistuneet rakentamiseen, taloteollisuuteen ja puutuoteteollisuuteen. Luonnonvara-ala kaikessa laajuudessaan ja monipuolisuudessaan tarjoaa työtä ja toimeentuloa esimerkiksi maatilatalouden, bioenergian ja elintarviketeollisuuden saralla. Julkisellakin sektorilla osaavia tekijöitä tarvitaan nyt ja tulevaisuudessa.

Alueemme on Suomen yrittäjävaltaisimpia seutuja, eikä se ole sattuma. Asenneilmastomme kannustaa yrittäjyyteen ja itsensä toteuttamiseen. Seutumme tarjoaa yrittäjille erinomaiset eväät. Yrityksen aloittamista ja kehittämistä helpottaa kuulumisemme korkeimpaan kansalliseen ja EU-tukialueeseen – julkista rahoitusta ja tukea on tarjolla monesta kanavasta ja hyvin ehdoin. Yrityspalvelumme ovat hyvässä kunnossa. Yrittäjien apuna on monia osaavia tutkimuksen, kehityksen ja koulutuksen toimijoita. Osaavan työvoiman saamiseksi yritys voi käyttää asiantuntijoiden apua sekä alueen koulutuspalveluita. Alueen kunnat palvelevat yrityksiä nopeasti esimerkiksi kiinteistöihin ja tontteihin liittyvissä asioissa. Seudullinen valokuituverkko mahdollistaa sekä yritysten että etätyöntekijöiden tehokkaat yhteydet maailmalle.

Ota rohkeasti yhteyttä alueemme kuntiin tai seutukunnan henkilöstöön – heiltä saat nopeasti lisää tietoa ja konkreettista apua, olipa kyseessä yritystoimintaan, asumiseen tai muuttamiseen liittyvät asiat!

Petri Jylhä
kehittämisjohtaja
Kaustisen seutukunta

2017 © Kaustisen seutu / KaseNet
Halsua Kaustinen Lestijärvi Perho Toholampi Veteli