Etusivulle
Edellinen sivu

ASUMINEN JA YMPÄRISTÖ

Kysymys 79.

Kertokaa asumisesta tilallanne. Milloin nykyinen asuinrakennus on valmistunut? Kuinka suuri se on? Mistä rakennuksen malli tai piirustukset on saatu? Kuka sen on suunnitellut?

79. Nykyiseen asuinrakennukseen muutimme maaliskuussa 1976. Rakennuksen pinta-ala on pienien muutosten jälkeen muutaman neliömetrin suurempi kuin oheisessa piirroksessa. Saimme silloisen Oulun Maatalouskeskuksen Kokkolan Aluetoimiston, nykyisen Keski-Pohjanmaan Maaseutukeskuksen rakennustoimiston suunnittelijalta tukun mallipiirustuksia. Vaimoni odotti toista poikaamme, ja hänellä oli tuolloin sairaslomalaisena aikaa, ja lisäksi kyky hahmottaa piirustuksiin tutustumalla sitä, mitä mistäkin ratkaisusta seuraisi. Tuolloin ajankohtaisen energiakriisin seurauksena oma lähtökohtani oli mahdollisimman pienen ulkopinnan omaava rakennus. Haaveilin talosta, jossa keskellä olisi sydänmuuri, jossa kaikki lämpöä edellyttävät toiminnot ja sen ympärillä talon huonejärjestys. - Aivan ihanteeseen, palloratkaisuun, ei voitu mennä, mutta neliömäinen pohja sekä osittain kahdessa kerroksessa asuminen ovat sitä perua.

21. 38. ja 79. Kedonkankaan väki heinänsiementä leikkaamassa kesällä 1954. Taustalla Kedonkangas ja vuokratalon kaksipäinen, korotettu ja lautalevikkeellä levennetty riihi, joka purettiin 1960-luvulla.