Etusivulle
Edellinen sivu

Kysymys 52.

Milloin tilallanne on vedetty vesijohto? Mihin rakennukseen se vedettiin ensin? Onko asuinrakennuksessa ollut vesipumppu ennen vesijohtoa? Mistä vesi saadaan? Onko tilallanne ollut lämmin vesi? Mistä alkaen?

52. Liittyminen yleiseen vesijohtoverkkoon tapahtui vuonna 1976, eli samana vuonna kun tilan uudempi, perheeni hallussa oleva asuintalo valmistui. Samalla vesijohto vedettiin myös vanhempaan asuinrakennukseen. - Sitä ennen, vuodesta 1958 vesi saatiin omasta kaivosta sähkökäyttöisellä, painesäiliöön kytketyllä pumpulla, ensin vain navettaan ja muutama vuosi myöhemmin vanhaan asuinrakennukseen. - Kedonkankaalle muuton jälkeen, vuonna 1938, vesi pumpattiin kaivosta vanhan navetan karjakeittiössä olleella puisella käsipumpulla. Tupaan vesi kannettiin ämpärillä. Likavesiviemäri oli 1960-luvun alusta, mutta ei sisä vc:tä eikä pesutiloja.

Uuteen, vuosina 1980 - 1981 rakennettuun navettaan vesijohto vedettiin rakennusvaiheessa yleisestä vesijohdosta ja mitataan erikseen. Kunnallisen vesilaitoksen vesi pumputaan kahdesta vedenottamosta, joista toinen on meiltä katsottuna Vetelinjoen takana vajaan kilometrin päässä.

Lämmin vesi asuinrakennukseen saatiin rakentamisen yhteydessä ja se tulee lämmityskattilan yhteydessä olevasta pienestä varaajasta. Navettaan sähkövaraajasta. Vanhempaan asuinrakennukseen lämmin vesi tulee sähkövaraajasta.

Sivun alkuun