Etusivulle
Edellinen sivu

Kysymys 3.

Kuinka kauan olette viljellyt tilaa? Päätoimisesti vai osa-aikaisesti? Jos olette jo lopettanut viljelyn, milloin se on tapahtunut? Mistä syystä? Onko tilallanne jatkaja? kuka (perheenjäsen vai vieras)? Kertokaa tarkemmin.

3. Tilalla olen työskennellyt koko työikäni, joskin isäni kuolemaan asti myös sivuansioita tehden. Niinpä 1960-luvun ajoin traktorilla osapäiväisesti maitoa meijeriin tonkkakeräilyn aikana. Tein 1950-luvulla myös huonekalupuusepän töitä vanhaan tapaan käsityökaluilla. Ainoa pidempi poissaolo kotoa oli 11 kuukauden asevelvollisuusaika vuosina 1951 - 1952. Vanhin poikani aikoo jatkaa viljelijänä, joskin myös nuorempi, lukion viimeisellä luokalla oleva olisi viljelystä kiinnostunut. Vanhempi meni heti peruskoulun jälkeen maatalousoppilaitokseen, suoritti sen kaksivuotisen koulujakson ja sanoi, että sillä hän aikoo pärjätä kun on koko ikänsä maatilalla asunut.

4. 3. Esikoisemme Jussi Mattias kastekoltussa äitinsä Irjan, os. Kortesuo, sylissä syksyllä 1972 Nummen seurakunnan diakonin asunnossa.

Sivun alkuun